Wielkanoc w bakaliowych smakach

Informacja prasowa
Warszawa, 26 marca 2015 r.

Wielkanoc w bakaliowych smakach

Co roku wielkanocne stoły kuszą zarówno aromatycznymi wypiekami, jak i wyszukanymi daniami. Niezwykłą rolę w przygotowaniu tych pyszności odgrywają bakalie, które obecnie używane są nie tylko jako dodatek do słodkości, ale również stanowią niezbędny składnik dań wytrawnych. Wielkanoc to także czas pysznego kajmaku, który pojawia się przede wszystkim na mazurkach. Warto zadbać o odpowiednie świąteczne menu, którego składnikiem będą najwyższej jakości bakalie i masy Bakalland.

Bakalie do pieczenia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć aromatycznych pieczeni. Nic tak nie doda smaku domowej szynce i roladom, jak suszone morele czy suszone śliwki Bakalland. To także czas sałatek, które doskonale komponować będą się z nowościami od Bakalland ? rodzynkami bursztynowymi albo żurawiną z sokiem z granatu. To smaki, które na pewno zaskoczą gości, ale też urozmaicą wielkanocne dania.

Bakalie na słodki deser
Trudno wyobrazić sobie wielkanocną babkę bez soczystych rodzynek czy mazurka bez słodkiego kajmaku. Często jednak desery zabierają nam bardzo dużo czasu i nierzadko powodują dodatkowy przedświąteczny stres. Bakalland ma to sposób ? gotowe Kajmaki, które nie wymagają kilkugodzinnego gotowania będą doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich gospodyń domowych. Tajemnica Kajmaków Bakalland tkwi w idealnie przygotowanej recepturze. Doskonały smak i aromat oraz odpowiednia konsystencja zapewnią sukces kulinarny. Do wyboru są aż 4 warianty smakowe: tradycyjny, orzechowy, kakaowy oraz tiramisu. To niezbędny element wielkanocnego mazurka.

Bakalie do ozdoby
Bakalie to także doskonały pomysł na dekoracje wielkanocnych słodkości. Kajmakowy mazurek z całymi połówkami orzechów Chandler od Bakalland lub świąteczna babka udekorowana pięknymi figami zachwycą każdego gościa.

Bakalie postawmy także na wielkanocnym stole. Będą one doskonałą, zdrową i wartościową przekąską. Sięgajmy po te najwyższej jakości od Bakalland ? to nie tylko wyjątkowy smak, ale przede wszystkim pełnia witamin, minerałów i wartości odżywczych.

Authors
Top