Organiczny Sok wieloowocowy z imbirem

INFORMACJA PRASOWA

MARKA: RABENHORST
ASORTYMENT: SOK WIELOOWOCOWY Z IMBIREM BIO ? 750 ml, 125 ml ? NOWOŚĆ w ofercie międzynarodowej

NOWOŚĆ!!! SOK WIELOOWOCOWY Z IMBIREM BIO od marki RABENHORST ? rozgrzewający aromat zimy

Organiczny Sok wieloowocowy z imbirem to całkowita nowość w ofercie firmy Rabenhorst. Ta doskonale znana niemiecka marka, od ponad 200 lat wytwarzająca wysoko wyspecjalizowane soki owocowe, poszerzyła właśnie swoje portfolio o kolejną propozycję bogatą w naturalne, wysoko przyswajalne witaminy i minerały niezbędne dla dobrego zdrowia.

Sok wieloowocowy z imbirem BIO Rabenhorst to ekologiczny, naturalny i organiczny sok, niewitaminizowany sztucznie, zawierający za to całe mnóstwo naturalnych cennych składników odżywczych, które pomagają cieszyć się dobrym zdrowiem i nienaganną kondycją. Stanowi kompozycję soku jabłkowego, winogronowego, ananasowego oraz korzennej nuty imbiru – ze świeżo wyciśniętego soku imbirowego. Produkt ten jest w całości pochodzenia organicznego i jest tłoczony na zimno, co pozwala na zachowanie wszystkich witamin oraz wyrazistego, żywego smaku. Sok wieloowocowy z imbirem BIO nie zawiera oczywiście konserwantów, barwników, a także jakichkolwiek środków aromatyzujących, zakwaszających czy zagęszczających. Już jedna szklanka soku zastępują jedną z pięciu zalecanych porcji owoców i warzyw dziennie. Sok wieloowocowy z imbirem BIO można pić zarówno na zimno, jak i na ciepło (należy jednak uważać, aby go nie zagotować).

Sok wieloowocowy z imbirem Bio marki Rabenhorst dostępny jest w tradycyjnej butelce z ciemnego szkła, chroniącej go przed działaniami promieni słonecznych ? o pojemności 750 ml i 125 ml: do domu i do torby.

www.victualia.pl

Marka: Rabenhorst

Pojemność: 750 ml

Cena: 14 zł.

Importer: Victualia Saluber

* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców. Soki Rebenhorst są 100% naturalne, w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych owoców prosto do butelek, oraz unikatowemu procesowi specjalnej pasteryzacji, który przeprowadzany jest za pomocą unikatowej maszyny stworzonej i opatentowanej na potrzeby firmy Rabenhorst. Dzięki tej maszynie pasteryzacja przebiega w odpowiedniej temperaturze, warunkach i czasie, nie powodując strat witaminowych. Dzięki temu produkty Rabenhorst zawierają mnóstwo cennych wartości odżywczych, a także świetne smakują. Warto szczególnie podkreślić, że soki firmy Rabenhorst (marka Rabenhorst i marka Rotbäckchen – oferująca soki funkcyjne skierowane do dzieci) powstają prosto z pierwszego tłoczenia owoców, tylko z certyfikowanych upraw ekologicznych, a nie z przetwarzanych, zubożałych w witaminy koncentratów tak, jak zdecydowana większość dostępnych na naszym rynku soków. Transport owoców jest niezwykle kosztowny, dlatego zazwyczaj producenci korzystają z koncentratów soków, które docierają do fabryk i tam są rozwadniane i wzbogacane sztucznymi witaminami. W przypadku produktów Rabenhorst i Rotbäckchen sytuacja wygląda inaczej ? wszystkie soki Rabenhorst i Rotbäckchen pochodzą z pierwszego tłoczenia, nie zawierają ulepszaczy, dodatkowego cukru czy konserwantów a witaminy znajdujące się w sokach są naturalne – prosto z owoców. Prawdziwe soki z wyciśniętych owoców, butelkowane tuż po tłoczeniu, to najwyższa jakość i bogactwo prawdziwych witamin, które łączy się z naturalnym, wyśmienitym smakiem.

Authors
Top