Appetita poleca: aromatyczny stek w mięcie!

Warszawa, wrzesień 2016 r.
Appetita poleca: aromatyczny stek w mięcie!
Poszukiwanie nowych rozwiązań, nieoczywistych połączeń składników, ciekawość innych kultur sprawiają, że dobrze znane potrawy chętnie serwujemy w nowych odsłonach. Jedną z nich jest stek – wołowina z miętą, podane w aromatycznych ziołach i przyprawach marki Appetita. To połączenie zachwyci każdego konesera smaków.

Wołowina przygotowana w odpowiedni sposób to znakomity pomysł na rodzinny obiad, wykwintną kolację lub spotkanie ze znajomymi. Ze względu na wiele cennych składników odżywczych powinna często gościć na naszych stołach. Jest źródłem witamin z grupy B, żelaza i tłuszczy nienasyconych, które są korzystne dla zdrowia, a poza dodatkowo to bardzo smaczne mięso o głębokim, wyrazistym smaku. Podawana w towarzystwie aromatycznych ziół tworzy nietypową, ale jakże doskonałą propozycję. Stek z miętą i przyprawami Appetita, to małe kulinarne dzieło sztuki, które uwiedzie aromatem wszystkich domowników i gości.

Przepis na stek w mięcie

Składniki:
• 80 dag polędwicy wołowej
• 5 dag masła
• 1 łyżka mięty
• 4 pomidory
• Czosnek mielony Appetita
• Bazylia Appetita
• Pieprz czarny mielony Appetita
• 4 kromki chleba tostowego
• Oliwa
• Ocet balsamiczny
• Sól morska

Przygotowanie:
Z polędwicy wykrój steki po około 20 dag każdy. Mięso dopraw pieprzem i solą morską. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż steki około minuty z każdej strony. Dodaj masło i liście mięty. Całość zdejmij z patelni, przełóż na folię aluminiową, zawiń i wstaw do piekarnika na około 5 minut. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj czosnek, oliwę, ocet balsamiczny, bazylię i dopraw całość solą i pieprzem. Z chleba zrób grzanki. Na talerzu połóż grzanki, pomidory i stek, a całość polej sosem, który powstał podczas pieczenia.
Smacznego!

Czosnek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
Bazylia Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł
Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

Authors
Top