Przepis na CARPACCIO Z MARYNOWANEJ POLĘDWICY Z ŻUBRA Z PRAŻONYMI KAPARAMI, OLIWKAMI, OLEJEM RZEPAKOWYM I SWIEŻO TARTYM SEREM BURSZTYN

PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYM

CARPACCIO Z MARYNOWANEJ POLĘDWICY Z ŻUBRA Z PRAŻONYMI KAPARAMI, OLIWKAMI, OLEJEM RZEPAKOWYM I SWIEŻO TARTYM SEREM BURSZTYN

Składniki dla 4 osób:
? kg polędwicy żubra

Marynata:
3 łyżki oleju rzepakowego
Do smaku: sól morska, ostra papryka, rozmaryn, świeżo mielony czarny pieprz

Do posypania:
? szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki pokrojonych w plastry zielonych oliwek
2 łyżki prażonych kaparów
4 łyżki tartego sera Bursztyn
100 g świeżych kiełków słodkiego groszku

Sposób przygotowania:
Składniki marynaty starannie wymieszać. Oczyszczoną i osuszoną polędwicę z żubra natrzeć marynatą, zawinąć w folię i zamrozić. Po wyciągnięciu polędwicy, pokroić ją w jak najcieńsze plasterki, od razu układając na talerzach. Przed podaniem skropić olejem rzepakowym, posypać oliwkami, kaparami, serem Bursztyn i świeżymi kiełkami.

hastagi na stronie:

#carpacio z indyka z kaparami i oliwkami

Authors
Top