Na kulinarne wycieczki zaprasza mistrz kuchni

Na kulinarne wycieczki zaprasza mistrz kuchni – Marcin Budynek, autor przepisów z serami topionymi Hochland. Inspiracją do ich stworzenia jest okres wakacyjny, w którym podróżujemy, organizujemy pikniki i wypoczywamy na świeżym powietrzu. Różnorodne i łatwe do przygotowania przepisy możemy wykorzystać gdziekolwiek jedziemy, bo Hochland smakuje wszędzie!

Bułka z ziarnami serkiem, pieczoną papryką i wędzoną szynką

Składniki:
• 4 bułki z ziarnami (słonecznik, dynia)
• 4 trójkąciki sera topionego z papryką Hochland
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 8 cienkich plastrów wędzonej szynki (najlepiej jagnięcej)
• kiełki groszku

Sposób wykonania:
Papryki pieczemy w piekarniku lub opalamy nad ogniem do uzyskania czarnej skórki. Następnie zawijamy w folie lub wkładamy do woreczka na ok. 5 min. Ściągamy z papryki skórkę, usuwamy pestki i kroimy w paski lub plasterki. Połówki bułek smarujmy serkiem paprykowym, następnie układamy paprykę, cienkie plasterki szynki i kiełki groszku.

Tortille z ogórkiem, miętą i czarnuszką

Składniki:
• 4 tortille pszenne
• 4 trójkąciki sera topinego ze szczypiorkiem i cebulą Hochland
• ogórek zielony pocięty w długie wstążki
• 6 ćwiartek pomidora malinowego bez skórki
• 10 listków mięty
• środkowe liście sałaty masłowej
• czarnuszka

Sposób wykonania:
Placki tortilli delikatnie smarujemy wodą, a następnie bardzo dokładnie rozsmarowujemy serek ze szczypiorkiem i cebulą, następnie posypujemy go drobno posiekanymi liśćmi mięty. Na plackach układamy wstążki ogórka, pomidory i liście sałaty. Przyprawiamy czarnuszką i formujemy roladkę.

Bułka maślana z roladkami z gotowanej szynki i rzodkiewki

Składniki:
• 4 bułki maślane
• 4 trójkąciki sera topionego z szynką Hochland
• 8 plastrów szynki gotowanej
• 4 rzodkiewki starte na tarce
• ½ drobno posiekanego pęczka pietruszki
• sałata rzymska

Sposób wykonania:
Ser topiony mieszamy z rzodkiewką i pietruszką (opcjonalnie możemy doprawić pieprzem). Przygotowaną pastą smarujemy plastry szynki i zwijamy w roladki, które następnie układamy w bułce maślanej na liściu sałaty.

Paluchy razowe z rybą wędzoną i marynowanym ogórkiem

Składniki:
• 4 paluchy razowe
• 8 serków topionych śmietankowych Hochland
• 300 g ryby wędzonej (makrela, łosoś, halibut, dorsz itp. można ewentualnie użyć tuńczyka w puszce)
• duży ogórek zielony obrany i pozbawiony pestek
• 50 ml sosu sojowego
• 1 łyżeczka cukru
• szczypta soli
• sałata radiccio
• 1 cytryna
• gałązki kopru

Sposób wykonania:
Ogórka tniemy w cienkie półksiężyce doprawiamy cukrem, solą i sosem sojowym. Odstawiamy go na 15 min. Każdą połówkę palucha razowego smarujemy jednym trójkącikiem sera, następnie układamy pociętą w drobne paski sałatę radiccio, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Na sałacie układamy rozdrobnioną rybę, marynowanego ogórka i gałązkę kopru.

Smacznego!

Informacja prasowa – Hochland Polska
Lipiec 2016

Hochland smakuje wszędzie!

W sezonie wakacyjnym korzystamy z uroków lata i chętnie wypoczywamy na świeżym powietrzu. Podczas pikników i wycieczek warto zadbać o urozmaicone, apetyczne przekąski, które dopełnią beztroskie chwile relaksu. Każdy posiłek na łonie natury zamieni się w prawdziwą ucztę smaków, jeśli towarzyszyć mu będą sery topione w krążkach Hochland – bo Hochland smakuje wszędzie!

Niezależnie od tego, czy wybierzemy się na weekend „za miasto”, pojedziemy na rodzinny piknik czy długą wyprawę w góry bądź nad morze, pod ręką zawsze dobrze mieć coś do przekąszenia. W letnim menu liczy się przede wszystkim wygoda, łatwość przygotowania i różnorodność smaków – w końcu wakacje to czas relaksu i przyjemności! Hochland już od ponad 20 lat oferuje bogaty wybór serków topionych w kultowych trójkącikach, dzięki którym szybko można przygotować smakowite kanapki, dipy i inne kreatywne przekąski. Wygodne i poręczne opakowania w formie krążków możemy zabrać ze sobą do torby lub plecaka i w każdej chwili przygotować pyszną kanapkę. Delikatne i aromatyczne serki podbijają nasze podniebienia i kuszą wyjątkowymi kompozycjami przypraw, ziół i naturalnych składników.

W tym roku w kremowych serkach będą mogli rozsmakować się wszyscy uczestnicy cyklu pikników „Hochland smakuje wszędzie!”. W lipcu i sierpniu Hochland odwiedzi największe miasta w całej Polsce oraz nadmorskie miejscowości, gdzie będzie można posmakować kanapek z serkami. Łącznie ponad 100 tyś. osób otrzyma pyszne kanapki z serkami Hochland! Licznym degustacjom będzie towarzyszyć strefa relaksu, gdzie odpoczywając na kocykach i leżakach goście poczują prawdziwie wakacyjny klimat.

Od 1 lipca do końca sierpnia potrwa także konkurs konsumencki, w którym do wygrania będą atrakcyjne nagrody, m.in. tablety. Konkurs będzie organizowanym na profilu Hochland na Facebooku (www.facebook.com/Hochland.ser) i będzie zachęcał konsumentów do zabrania krążka Hochland na wypoczynek na świeżym powietrzu.

Ser topiony śmietankowy w krążku
Idealny do przygotowania pysznych kanapek o wyrazistym, ale delikatnym smaku. Jedno okrągłe opakowanie wystarczy na niejedną wycieczkę!
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony z szynką w krążku
Jeżeli nie można się zdecydować pomiędzy serem, a szynką na pieczywie – warto wypróbować kuszące połączenie obu! To idealne rozwiązanie pełne wyśmienitego smaku!
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony z ziołami w krążku
Jeśli uwielbiasz wyrazisty smak i aromat przypraw, koniecznie spróbuj trójkącików topionego sera Hochland z ziołami. Ta pachnąca, aromatyczna kompozycja doda smaku Twojej kanapce.
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Mixtett w krążku
Wyjątkowe smaki: z aromatycznymi ziołami, z wyrazistą papryką oraz delikatny śmietankowy – to gwarancja, że każda kanapka będzie niezapomnianym kulinarnym przeżyciem. A to wszystko w jednym krążku!
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Sortett w krążku
8 pysznych trójkącików serów topionych Hochland: z dużymi kawałkami szynki, z aromatyczną papryką i delikatnym śmietankowym – to właśnie wspaniały mix Sortett. Dzięki tej niepowtarzalnej kombinacji każda kanapka to inna niezapomniana kulinarna przygoda!
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Tercett w krążku
Tercett to wyraziste składniki! W jego skład wchodzi najwyższej jakości Emmentaler o łagodnym smaku, pyszne i wyraziste salami oraz świeży szczypiorek z cebulą. Każdy znajdzie coś dla siebie!
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Kwartett w krążku
Trójkąciki ze świeżym ogórkiem i koperkiem, wyśmienitymi borowikami, słodkim Maasadamerem i delikatnym Śmietankowym serem Hochland – oto składniki, wchodzące w zgrany Kwartett serów topionych.
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony w krążku Cztery sery
Ser topiony niejedno ma imię: Cheddar jest intensywny, Maasdamer słodki, Gouda wędzona wyrazista, zaś Emmentaler łagodny. Można mieszać wszystkie smaki ze sobą w dowolnej kolejności i sprawdzać, która kombinacja najbardziej przypadnie do gustu.
cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony w krążku Grzybobranie
Kremowy i pyszny zestaw serków topionych w trzech wyjątkowych smakach – z Pieczarkami, z Kurkami i z Borowikami. Wyjątkowo delikatna konsystencja i niepowtarzalny aromat, która przenosi prosto w pachnące grzybami lasy!
cena: 4,99 zł/200 g

hastagi na stronie:

#mistrz kuchni pieczarki

Authors
Top